30 Ocak 2016 Cumartesi

GRİSHA SERİSİ 1 : GÖLGE VE KEMİK

             GRİSHA SERİSİ 1 : GÖLGE VE KEMİK



HERKESE MERHABA!!! Bu ay çok kötüyüdü  doğru düzgün hiçbir kitap okuyamadım.. Ama bu kitabı bu okuyamama durumuyla 1 günde bitirdim bitmemesi için resmen ağladım. Nedenini bilmiyorum ama bu kitap beni çok etkiledi. kurgusu zaten müthişti ve ayrıca yazarını rus olmsaı ve kitapta rus ögeler olması beni kalbimden vurdu .(bir rus hayranı). Kitaba geçelim .

YAZAR:Leigh Bardugo

SAYFA SAYISI:384

GERÇEK ADI:Shadow And Bone

TÜR:Fantastik/Epic Fantastik

YAYINEVİ:Martı Yayınları

ÇEVİRMEN:Ozan Aydın

Liste Fiyatı:20.00

000 SPOİLER

KONU:

Baş karakterimiz Alina Starkov. Ravka adlı bir yerde yaşıyorlar . Ravkadski savaşta anne babaları ölmüş çocuklarla dük'ün malikanesinde yaşıyor . Tabii kendi ailesini de oarada kaybetmiş küçük yaşlardan beri burada yaşıyorlar. En yakın arkadaşı Malyen 'le birlikte . Büyüdüklerinde artık dük malikanesinden orduya alınıyorlar . Alina ve Malyen'in çalıştığı ordu THE UNSEA olarak adlandırılan kara sisler ve volcralarla kaplı olan bu yerden gerçek deniz olan bölüme geçmek. Geçmekte o kadar zor bir iş ki bunlar gemiye biniyorlar o yerden geçerken volcralar bunlara izin vermiyor. Adamları ölüyor tam Malyen 'de ölcekkken Alina ve Malyen'in üzerinde bir ışık parlıyor. Alina bayılıyor uyandığında Karanlıklar Efendisi onu çağıyor ve olaylar böyle başlıyor.Tabii bu diyarda Grisha olarak adlandırılan büyü yapabilen insanlar var 3 gruplar Karanlıklar Efendisi ve sonradan görüceksiniz Alina bunların en farklları ve en güçlüleri .



                             

YORUM: 

Kitabı ben bayıldım gerçekten çok başarılıydı. Daha seride 2 kitap olmasına karşın içim kan ağladı . Bitmeden bu kitap biterse ne yapcam diye gerçekten gözlerim doldu. Kitabın sonu güzeldi . Kitabın beni şaşırtan olayları oldu özellikler sonlarına doğru. Malyeni sevdim ama Karanlıklar Efendisi bir ayrıydı.Hikayenin geçtiği yerler muhteşemdi zaten. Birde kefta denen olay var her Grisha bir kefta rengi giyiyor 3 renk var (Mor,Kırmızı,Koyu Mavi) bunlarda içinde renklere ayrılıyor o renklerde keftanın kenarlarına şekilli işleniyor. Keftalar grishaları koruyor kurşundan bıçaklanmadan falan fazlası değil.



                Alina karakteri hakkında bütün düşüncelerin nötr ne sevdim ne sevmedim.


Ama Karanlıklar Efendisine olan aşkımı saatlerce anlatabilirm . Özellikle benim gri göz takıntım var ben hikaye yazsam bütün karakterlerin gözü gri tonları oluyor. Ve siyah saçada bayıldığım için cuk oturdu herşey.


Sanırım Hikayeyi anlatacak en iyi görsel bu.

Ayrıca krallığa geldikleri kısımda yazar öyle bir anlatmış ki resmen gözlerim kamaştı okurken . Zaten altın kubbeleri görüyorsunuz resimde.

Ve hikaye haritalıydı..Her türlü haritalı kitabı alabilirm. Haritalı kitaplar gerçekten muhteşem oluyorlar.



GRİSHALAR'IN TÜRLERİ:


YÜCE BİLİMİN USTALARI:


CORPORALKİ
CANLILAR VE ÖLÜLER SINIFI

Cellatlar

Şifacılar


ETHEREALKİ

ELÇİLER SINIFI

Rüzgarın Hakimleri

Dalgaların Hakimleri

Ateşin Hakimleri


MATERİALKİ

FABRİKATÖRLER SINIFI

Durast

Alkemi

(RENKLERİ DE AYNEN BÖYLE)



Ben okumazsanız birşeyler kaybedeceğinizi düşünüyorum en azzından bir şans için çok değer bir kitap. Zaten internet sitelerinde kitap 13 lirayı açmıyor hatta 13 lirada olmuyor.

PUAN:5/5



 OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞŞEKÜRLER



Ve gölgelerin içindeki prenses zombie Luna (NAMI DİĞER GÖLGELERİN EFENDİSİ)siyah elbisesi , kahverengi uzun at kuyruğu saçı, yeşil delici gözleri ve kan kırmızısı kılıcıyla bu diyarlardan ayrılır.





29 Ocak 2016 Cuma

Yeni Yıl Enlerim !

Merhabalar!

Evet çok çooook uzun zamandır bu diyarlarda yoktum ama artık geri dönmem gerketiğni düşündüm ve buradayım . Malumunuz yeni yıl geldi çattı bende bloğumun 1. Yılını kutluycam tam yeni yıl günü açmadım ama bu zamanda bu blogun 1. Yaşınıda kutlamak istedim. Bu bir yıldada hiçbirşey yapmadım yahu doğru düzgün şu blog için. AMA ARTIK DURUM DEĞİŞTİ. Neyse efenim gelelim yeni yıl enlerime. Ayrıca şunu da belirtiyim beni instagramdan  golgelerin  efendisi diye veya VictoriasQueen olarak ulaşabilirsiniz. Bookstagramımı takip edebilirsiniz. 

Açlık Oyunları Serisi

Açlık Oyunları serisini ben asla hiçbirşeye değişmem. Belli etmem ama resmen bu seriye tapıyorum. Böyle güzel bir distopya olamaz. Distopyanın kraliçesidir kessinlikle. Her distopya kitabı istenmese de bu kitapla karşılaştırılır. Herkezin okuması gerek. Gerek okumaya yeni başlayanlar için, gerek okuduğu türden farklı bir kitap okumak istiyenler için,gerek te reading slump denen okuyamama durumundan çıkmak için bu seri harika harika harika. Okuyanlara da tekrardan okumasını söyleyebilirim.  5/5  Tür:Distopya/Ütopya.


Evernin Ötesi Serisi

Diğer bir favorimse bu seri . Bu seri kalbimde farklı bir yerde ben okumayı bu kitaplar saayesinde tekarardan sevdim. Kitaplar harkulade benim için ama tabii şimdi okusam kesin bir kusur bulurum. Okuyanlar güzel ama kusurlarıda yok diyor genelde. Bence hiçbir kusuru yok. Zaaten olsa da kusurları çok önemsizdir. Hatika kapakları var fakat sırt uyumları felaket kitapların sırtları hiç uyumlu değil. Bu kitapları ben şubatta okumuştum . O günden beri üstüne çıkabilen yok.   5/5  Bilim Kurgu/ Distopya



Bu Aralar Ne Okumalı? 

Bu aralar okumak için kış ayı dolayısıyla Böğürtlen Kışını uygun gördüm. Çok tatlı ve bu aylar için çok sıcak bir kitap. Kitap çok gizemli ve kesinlikle okunmalı. Zaten kolay okunan  puntoları büyük ve 350 sayfa bir kitap gerçekten kolay okunuyor. Şu kışta içinizi ısıtıcak ve mevsime çok uyumlu bir kitap.


Ve gölgelerin içindeki prenses Louisa Stark (NAMI DİĞER GÖLGELERİN EFENDİSİ)siyah elbisesi ,kahverengi uzun at kuyruğu saçı,yeşil delici gözleri ve kan kırmızısı kılıcıyla bu diyarlardan ayrılır.