28 Ağustos 2016 Pazar

YAZ İÇİN DİZİ ÖNERİLERİ

ÖNERİLERİ

Hepinizin bildiği gibi yaz tatili çok hızlı ceryan etti göremedik. Bunun sonucu olarak da okul başlıyacak . Ve zamanımız çok kıymetli. Bende sizn için araştırdım ve kalan son tatil günleri için mükemmel diziler buldum. Bu dizilerin hepsi benim çok beğendiklerim arasında , mutlaka şu son günlerde izlemelisiniz.

(Önemli Not:Bu dizilerin hiç birini ilk dakikadan veya ilk bölümden bırakmayın bu nasıl dizi diye. İnanın hepsi birer şaheser.)

1-BİR VARMIŞ BİR YOKM(Once Upon A Time)


Kessinlikle harika bir dizi kendisi bu yazıdaki diğerleri gibi. Konusu masal kahramanları aslında. Kötü cadının oyunlarıyla bizim dünyamızda masal kahramanları hapis oluyor.


 

Tek bir kurtarıcı var sevgili Pamuk Prensesin kızı.


Ortam harika. Birtek cadının giysileri bana itici geldi. Dizide birçok masal karakterini görebilirsiniz. Pamuk prenses ve ailesi başrolde. Birde dizinin Wonderland li olanı var. Orada Alice Harikalar Diyarında hikayesi başrolde.

DİZİDEN SÖZLER:
"Her zaman iyiler kazanır."-Pamuk-



2-MERLİN(MERLİN)

Bu çok özel bir dizi. Eğer bu diziyi izlemezseniz .... neden izlemeyesiniz demi. 


Kral Arthuru hepimiz biliyoruz . Dizide Kral Arthur genç ve yakışıklı bir oğlan tabiiki onu öldürmek isteyenlerde var kral olacağı için. Arthur başa gelirse harika bir lider olacak. Bunu bilen düşmanlarda fırsatını kolluyor.


Camelotta büyü yasak büyücüler öldürülüyor. Baş karakterimiz bir büyücü , köyünden annesinden referansla Camelottaki dostlarına geliyorlar. Merlin normal bir büyücü değil çünkü kensisi hiç bir şey okumadan doğuştan bir şekilde büyü yapabiliyor. Çok önemli bir görevi olduğnu anlıyor sonradan. Kader Merlini , Camelota Arthuru ve aynı zamanda dünyayı kurtarması için gönderdi.


Dizi gerçekten harika büyüler, entrikalar, krallar falan derken Taht Oyunları sevenlerininde içinin yağını eritiyor. Atmosferi harika Taht Oyunlarından daha yumuşak atmosferi. Aynı zamanda oyuncuları harhulade seçmişler.

DİZİDEN SÖZLER:

Arthur:"Seni uyarıyorum.Doğduğumdan beri öldürmek için eğitildim."

Merlin:"Peki bir baş belası olmak için ne zamandır eğitiliyorsun?"

Arthur:"Sen benimle böyle konuşamazsın."

Merlin:"Özür dilerim.Ne zamandan beri baş belası olmak için eğitiliyorsunuz, lordum ? "


3-THE 100


Bu dizi aşktır. Dizi bir Bilim Kurgu ama yaz aylarında daha bir farklı tat bırakıyor sanki.



Dzininin konusu ise şöyle: Dünya kötü bit halde . Bu durumu gören insanlar uzaya çıkarak büyük gemileriyler uzatda yaşıyorlar. Aradan yüzyıllar geçiyor ve gemileri dayanamıyor. Bunlarda gemide eften püften şeyler için insanlara sürekli hapse atıyorlar yaşlarına bakmadan.


Karar veriyorlar 18 yaşından küçük suçlular dünyay indirilecek. Radyasyon temizse dünyaya herkez iniş yapıcak. Binevi bunları kobay olarak kullanıyorlar anlıyacağınız. Tabii bunların gemisi inerken sorun yaşıyor. Hikaye güzel işlenisi güzel kitabıyla çok uyuşmazlığığ var ama bu diziyi ayrı olarak izlemek lazım.


Zİ SÖZLERİ:
"Aşk zayıflıktı."-Clarke-

3-LOST
Ve tabi ki herkezin b8ldiği Lost 'u eklemezsem ayıp ederdim. Kendisi adada geçmesi ve sahil kenarında çekimlerinin olması sebebiyle birde atmosferiyle yaza çok uygun bir dizi.


Dizinin konusu ada yla ilgili. Bir grup insan uçaklarının düşmesi sebebiyle bir adada mahsur kalıyor. 


Durumları ordan oraya burdan buraya savrulluyor. Bu diziyi izlemezseniz ayıp edersiniz. Genel olarak gizem ve macera ön planda ayrıca şaşıracaksınız.


DİZİDEN ZLER:
"Birlikte yaşa ,yalnız öl."- Jack Shepard-


4-BU NASIL AİLE

Bu bir film aslında. Bunu tavsiye etmeden yazınızın geçip gitmesine izin veremezdim.


Kapaktanda anlaşılacağı üzere bu çok garip bir film. Kessinlikle çok komikti. Komiklik açısından başarılıydı.


Bu filmin yaza ve tatile çok uyduğnu düşündüğüm için bu günlerde izlemelisiniz.


Kendileri gayet garip bir aile.


Bir amaç için birleşiyorlar ve başlarına gelmeyen kalmıyor.



Umarım önerilerimi beğenirsiniz. Bunları bir bölümcükte olsa mutlaka izleyin. Sayılı günler için de olsa iyi tatiller.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder