14 Eylül 2015 Pazartesi

KARANLIK ZİHİNLER

KARANLIK ZİHİNLER



PUAN:5\5
YAZAR:Alexandra Bracken
YAYINEVİ:Paraodi Yayınları
SAYFA SAYISI:576

ARKA KAPAK YAZISI .
Adım Ruby.
Hepinizden farklıyım.
Aklınızın derinliklerinde gezinebilir,
anılarınızı hiç yaşamamışsınız gibi silebilirim.
Henüz on yaşındayken Thurmond'daki bu rehabilitasyon kampına gönderildim. Hem de kendi ailem tarafından...
Burada her adımımız izleniyor, nefes alış verişlerimiz bile.
Yalnız değilim.
Maviler... Yeşiller... Turuncular...
Sarılar ve Kırmızılar...
Karanlık Zihinler...
Ve yaşamak için saklanmak zorunda kalanlar
Ve kaçanlar...

"Bu kitap, distopya okuyucuları için bir baş ucu kitabı olacaktır."
- School Library Journal-

"Bir solukta okuyacağınız KARANLIK ZİHİNLER'in sürükleyici anlatımı, kalbinizi durduracak bir finalle son buluyor. Öyle ki bu mükemmel üçlemenin ikinci kitabının çıkmasını her şeyden çok isteyeceksiniz."
- Publishers Weekly-

KONU:Konu Amerika da çıkan bir salgında çocukların bazıların ölüp sağ kalanların da özel güçlere sahip olması nın ardından olan olayları konu alıyor .Bazı çocukler sağ kalıyor dediğim gibi bu çocukları da alıp kamplara koyuyorlar . Çocuklar,kırmızı,mavi,yeşil ,sarı ve turuncu olarak gruplara ayrılıyorlar.

TURUNCULAR:
Zihin Kontrolü.
MAVİLER:
Cisimleri Hareket Ettirme.
YEŞİLLER :
Üstün Zeka.
KIRMIZILAR.
Ateş Yaratabilme Ve Kontrol Etme.
SARILAR:
Elektirik Yaratabilme Ve Kontrol Etme.

KARAKTERLER:
Ana karakterimiz Ruby 
Ruby ye pek ısınamadım neden bilmiyorum.
Birde Chubs, Liam ve,zu var.
Zu'yu çok sevdim çok şeker 'di.
Chubs ise yine benim en sevdiğim karakter başlarda gıcık oldum ama sonralar düzeliyor.
Ve bizim yakışıklı baby face imiz Liam var o da harikaydı anlıycağnız üzere .

YORUM:
Herkez okumalı bu seriyi herkez hazır ilk iki kitabı da çıkmışken alın. Distopya sevmeyenlere bile sevdiricektir . Gerçekten heyecanlıydı (baya). Benim favori serilerim arasında kessinlikle okunmalı.
2.Kitabın yorumunu girmiycem ama onunda gğzel olduğnu temin edebilirim.

BUNDAN SONRA HER HAFTA 2 YAZI EKLİYCEM BU BU HAFTAKİ İLK YAZIM SAYIYORUM.

Ve gölgelerin içindeki prenses Louisa Stark (NAMI DİĞER GÖLGELERİN EFENDİSİ)siyah elbisesi ,kahverengi uzun at kuyruğu saçı,yeşil delici gözleri ve kan kırmızısı kılıcıyla bu diyarlardan ayrılır.

12 Eylül 2015 Cumartesi

Biraz Ondan Biraz Şundan

Herkeze merhaba!!!Ben Louisa Stark. Bugün farklı bir yazı kurgusuyla karşınızdayım . Biraz Ondan Biraz Şundan diye bir seri yapıcam. Bu nyazılarda size herşey hakkında bahsedcem. Umarım beğenirsiniz :)

1)Bu ay hiç kitap okuyamadım 2 kitaba başladım yarım kaldılar. İmdadıma Çevrimiçi Kız yetişti e -Kitap olarak okuyorum. (Bilmiyorsanız çevrimiçi kız bir solukta okunabilecek kitap okuyamamaya çok iyi geldiği söylenen tatlı bir kitap.) Gerçekten iyi geldi ama yine de kitap okuyamıyorum . İnşallah bu kitabı bitirince bu sorunda ortadan kalkacak.

2)Artık günlük yazmaya başladım önceden hiç günlük yazamazdım ,yazmak istemezdim ve üşenirdim. Doğrusu birde bana çocukca gelirdi ama günlük tutmak harika birşey. Bütün dertlerinizi sorgusuz sualsiz dinlediği gibi sizi küçümsemiyor , sizi yargılamıyor , neden böylesin deyip göz devirmiyor. Günlük yazmak istiyorsanız hemen başlayın . Çok dertliyseniz günlük yazın,çok mutluysanız günlük yazın,çok üzgünseniz günlük yazın. (Ben Çevrimiçi Kız sayesinde günlük yazmaya başladım ve iyi ki de başlamışım.)

3)Mad Max Fury Road adlı bir film izledim hala etkisindeyim herkeze tavsiyem harika bir filmdi. Gerçekten max 'i canlandıran karakteri çok sevdim. Tek kelime bile edemiyorum o derece.

4)Bilmiyorsanız Walking Dead'in yan dizisi FearWalking Dead çıktı. İlk 2 bölümü yayınladılar gerisi yok bu hafta o kadar bekledim diziyi 3. bölümü haftaya ertelenmiş çok sinir oldum.

5)Dün yeni bir diziye başladım Mr. Robot 'tu sanırım bir hacker 'la ilgiliydi tam benim tarzım  .Baş karaktere zaten bayılıyorum tam adını bilmiyorum bilmem ne malek miydi ne iişte öyle birşey.Alacakaranlıktan tanıdığım bir karakter ve ps4 e özel olarak çıkmış until dawn oyunundan biliyorum adam harika.

Evet benden bu kadar gidip çevrimiçi kızı bitirip günlüğmü yazıyım herkeze mucks.Bu hafta benim için çok kötüydü hem kitap açısından hem dizi,film açısından. Hiçbirşey izleyemedim okuyamadım bilmiyorum ne olucak bu haller.

 Ve gölgelerin içindeki prenses Louisa Stark (NAMI DİĞER GÖLGELERİN EFENDİSİ)siyah elbisesi ,kahverengi uzun at kuyruğu saçı,yeşil delici gözleri ve kan kırmızısı kılıcıyla bu diyarlardan ayrılır.