21 Nisan 2015 Salı

SİHİRBAZLAR ÇETESİ

SİHİRBAZ ÇETESİ



Film Puanı:10/8,5

Sihirbaz çetesi gerçekten şu zamana kadar izlediğim filimlerden daha farklı bir konuya sahipti.
Bir kaçtane usta sihirbazı bir araya  toplayarak onlara bir oyun oynayan adamı ve sihirbazları konu alıyordu.Üstelik benim hayran olduğum bir oyuncu da filimde rol alıyordu "Jesse Eisenberg".


    Filim kendini gerilim filmi olarak tanımlıyor .Bir bakıma doğru filmi izlerken ben biraz gerildim ama bir gerilim filminde olucak kadar gerildim mi pek sayılmaz .Filim size çok değişik bir sonla veda ediyor o son yüzünden bu filimden nefret edebilirsiniz öyle bir yerde bitiyor ki :( neyse.Film açıkça degişik konusu ve size verdiği o gizem atmosferiyle size kendini % 100 bağlıyor . Değişik konulu filimler arıyorsanız ve gizem gerilim türünde filimleri seviyorsanız izlemeniz gereken bir film diyorum. BÜYÜK GÖZLER adlı filmin yorumu yakında...

Evrenin Ötesi Üçlemesi 2. Kitap:Bir Milyon Güneş

EVRENİN ÖTESİ ÜÇLEMESİ:Bir Milyon Güneş PUAN:5
OLİMPOS YAYINLARI
Godspeed yalanlarla besleniyordu,
Şimdi ise kaosla yönetiliyor.

Amy’nin uyandırılışının üzerinden 3 ay geçmişti. Onun için dünyadaki eski bildik yaşamı artık çok gerilerde kalmıştı. Nereye baksa uzay gemisi Godspeed’in tutsak edici duvarlarını görüyordu. Ama ümidini yitirmemişti: Artık Çırak geminin lideriydi ve hayallerini hayata geçirebilmekte özgürdü.
Ama Çırak gemiyle ilgili korkunç gerçeği öğrendiğinde o ve Amy yüzlerce yıl önce hazırlanmış bir bulmacanın parçalarını bir araya getirmek için zamana karşı bir yarışa girmek zorundalar. Bu zorlu yolda ilerlerken beraber çalışıyor olmaları onları birbirlerine yaklaştırırken gemide büyüyen kaos ise uzaklaştırmakta.
Bu kez Revis’in ustalıkla ördüğü tüm gerilim, aksiyon, romantizm, yalanlar ve birleştirilen bulmacanın parçaları tek bir finale işaret ediyor: Gemiyi bir an önce terk etmek zorundalar.



Evet evrenin üçlemesinin 2. kitabı .Kesinlikle bu kitap hayatım oldu onunla yatıp kalktım .1. kitaba göre bu çok daha iyiydi ki zaten öyle bekliyordum her yazar başka kitabında dahada profosyönelleşir. Bu üçleme benden son kitapla da 5 alırsa kesinlikle okunması gereken bir seridir . Bu kitabı okumasanız bu üçlemeden çok fazla şey kaybedersiniz. Bu sefer amy ve çırak daha da aksiyonla karşılaşıyor çırak bilge oluyor .  Peki çırak bununla başa çıkabiliyor mu ? HAYIR. Çırak o kadar meşgul oluyor ki amy ye bile zaman ayıramıyor . Artık centauri gezegeninin sürpriziyle karşılaşıyorlar. Bu kitap devam kitabı olarak harika olmuş 3. Kitabın yorumu da yakında. 
PUAN:5 






EVRENİN ÖTESİ 1.KİTAP

EVRENİN ÖTESİ:
OLİMPOS YAYINLARI 
Geriye sayım tamamlandı! Godspeed kalkışa hazır!

Zamanın ve evrenin ötesinde bir aşk. Sırlar, cinayetler ve yalanlar üzerine kurulu dev bir uzay gemisi.

Amerikan gençliği yeni bir heyecan fırtınasına kapıldı: Evrenin Ötesi. İki hafta içinde The New York Times Bestseller listesindeki yerine oturan roman, zamane kitaplarına hiç benzemiyor... Apaçık bu zamanın dışından! Amazon.com’da Ocak 2011’in Kitabı olarak tanıtılan Evrenin Ötesi, serinin ilk romanı.

Amy’nin genetik uzmanı annesi ve savaş analizi uzmanı babası yeni bir gezegende insanlığın ilk tohumlarını atmak ve yaşam şartlarını uygun hale getirebilmek üzere Finansal Kaynak Borsası tarafından işe alınır. Yeni gezegene varmak 300 yıl süreceği ve Amy sadece on yedi yaşında olduğu için özel bir izin ile o da bu yolculukta ailesine katılır.
Kendilerinin de aralarında bulunduğu 100 kişilik bilim insanı ve savaş uzmanı dondurularak geminin kargo bölümüne 300 yıl sonra yeni gezegene iniş yapıldığında uyandırılmak üzere yerleştirilir. Ama yüzlerce yıl sürecek olan bu yolculuk için evet demeden önce Amy’nin 50 yıl erken uyandırılacağından haberi yoktu... Üstelik kendi kurallarıyla yaşayan cesur yeni bir dünyaya gözlerini açmayı hiç ummamıştı.
Amy uyandırılışının bir teknik arıza olmadığını anladığı andan itibaren onun neredeyse ölümüne sebep olan kişiyi bulmak için zamana karşı bir yarışa girer. Çünkü donma haznesinin fişi çekilmiştir ve şüpheliler listesindeki isimler ise sadece birkaç bin kişilik gemi sakinlerine aittir. Gemide birisi donma haznelerinin fişlerini çekip kaçıyor ve vaktinde çözüldükleri farkedilmeyen kurbanlar dondurucu sıvıda boğuluyor. Eğer Amy hemen bir şeyler yapmazsa ailesi bir sonraki kurbanlar olabilir.
Ama şüpheli listesindeki isimlerden biri Amy için farklı anlamlar ifade ediyor: genç, asi ve zeki Çırak, geminin gelecekteki lideri ve hazırlıksız yakalandığı bir aşk.Kesinlikle harika bir bilim kurgu kitabı .Normalde bilim kurgu kitaplarına çok sıcak değilimdir ama uzakta değilimdir . Bu kitapda bir ikilemde kaldım.  Bu kitaba 5/4 veriyorum  .Bu kitabı okumassanızda çok şey kaybedersiniz. Kötü ile iyi arasında ince bir çizgi vardır bu çizginin ortasında diyebiliriz bilim kurguyu seviyorsan oku bir şey kaybeymezsin bilim kurguya daha yeni alışıyorsan seni başka bir kitap rafına alalım ve distopik bilim kurgu hikayeleri verelim Kkısacası bu kitap bilim kurguya aşina olanlar için harika ,bilim kurguya ön yargıyla yaklaşanlar için köti bir kitap olabilir eğer bilim kurgu okumaya bu kitaptan başlarsanız soğuyabilirsiniz biz sizi önce distopik bir hikayeyle ısıtalım gerisi gelir .Puan:5/3.6

AMİNE ÖNERİSİ: Another

                                                                      ANOTHER  
NE KADAR KISA OLSADA BENİM GÖZ BEBEKLERİMDEN. ÖZELLİKLE GİZEMLİ GERİLİMLİ BİR ŞEYLER ARIYORSANIZ BU KADAR ÇARPICI BİR ANİME BULAMAZSINIZ.KONUSU:1998 ilkbaharında Sakakibara Kouichi isimli bir genç farklı bir okula nakil olarak gider fakat nakil olduğu sınıfta olağan dışı olaylar beyan etmektedir. Özellikle de göz bandı takan, kendini herkesten soyutlamış gibi duran, kendi köşesinde hep resimler çizen, güzel mi güzel Mei Misaki isimli kız ilgisini fazlasıyla cezbetmiştir..Bir süre sonra Misaki'yi yalnızca kendisinin gördüğüne inanmaya başlar. Tabii bilmediği şeyler vardır.
     Kesinlikle harika bir animeydi.İzlemesseniz çok şey kaybedersiniz. Okadar iyiki japonların ne kadar zeki olduğunun bir kanıtı daha. Gerilimle geçen anlar var ama gerilim diyince hemen pes etmeyin çünkü o gerilimi o kadar güzel ve tatlı tatlı sundular ki MÜTHİŞTİ. ,zleyin lütfen ve izlettirin.

20 Nisan 2015 Pazartesi

HARRY POTTER IN SİHİRLİ DÜNYASINDAN Ozan Beedle ın Hikayeleri

HARRY POTTER IN GİZEMLİ DÜNYASINDAN Ozan Beedle ın Hikayeleri
Bu kitap tamamiyle harry potter ın o anlatılan dünyasında geçiyor ama içinde harry ye dair bir kırıntı bulamassınız . Malasef ama boşverin harry yi dambıldore un (doğru yazamadım pardon) her hikaye için bir notu var birkaç sayfa boyunca. Evet kitap 5 hikayeden oluşuyor ama kesinlikle harry potter ın o şahane dünyasında geçiyor. Harry potter hayranlarının mutlaka alması olmayanlarında harry potter serisini okuyup gelmelerini öneririm harry potter ı okuduğum için harika bir kitaptı ama hiç harry potter ın kitaplarını okumadan ayrıntılarını bilmeden çok eksiktir.

18 Nisan 2015 Cumartesi

NİSAN 16-17 AYNI YILDIZIN ALTINDA

                                               AYNI YILDIZIN ALTINDA Nisan 16-17

                Evet elimde yıllarca beklettiğim konusunu sıkıcı bulup nasıl bestsellerlara girdiğini düşündüğüm kitap .Bu kitaba çok önyargılı başladım aman sıkıcı olcak aman düz kitap neresi iyi bunun falan ama çok yanılmışım bu bir şahesermiş .Bu kitaba büyülendim bu kadar duygulu bu kadar güzel kitap uzun süre okumamıştım . Kitapta hazella agustusun arasındaki bağ o kadar samimi idi ki o kadar duygusaldı ki size anlatamam . Kitabın sonlarına doğru o kadar hüzünlü oldu ki bunu kaldıramadım . Bu kitabı okumayan varsa aşırı şey kaybediyor kitap o kadar akıcı ki bir günde bitirebilirdiniz ama benim okul işlerim olduğu için malesef ki bu kitabı iki güne yaydım bir bakıma iyi oldu eğer iki güne yaymasaydım depresyondan hastaneye kaldırılabilirdim. Evet duygusaldı fakat hiç bir kitap beni ağlatmayı başaramamıştır buda başaramadı çok kendimi zorladım ağlamak için ama malesef .Bir gün belki . GERÇEKTEN SİZİ ŞOK EDİYOR .Agustus ve Hazel çiftine bayılıcaksınız. Zamanımı çok iyi geçirdiğim bir kitaptı.BU KİTAP HAKKKINDA ÇOK YANILMIŞIM .                                    
UNUTMAYIN Kİ ACI HİSSEDİLMEYİ TALEP EDER.
                                             - SEVGİLERLE AGUSTUS