28 Ağustos 2016 Pazar

ÇİZGİ ROMAN GÜNLÜKLERİM -1- HARLEY QUEEN ŞEHRİN ATEŞLİSİ - BROTHERHOOD OF BOOK


ÇİZGİ ROMAN GÜNLÜKLERİM -1-

HARLEY QUEEN
Şehrin Ateşilsi Cilt 1

Çizgi roman günlükleri adı altında yenı bir seri başlatmaya karar verdim. Bundan sonra bu seri altında çizgi roman yorumlarımı paylaşacağım.
Suicide Squade daki herkesin gözde karakteri olan Harley' in bir çizgi romanını konuk etmek istedim.


Bu çizgi roman Harley 'in Orijin hikayesini anlatmıyor baştan belirtmek lazım. Aynı zamanda Joker da yok ama iyi ki  yok. Harley 'in en iyi dostu Posion Ivy yetiyor zaten. Benim bir DC hayranlığım var önüne geçemediğim. Bu durum yüzünden de gerek çizgi roman gerek filimlerini doyasıya seviyorum. Buda şu ayın en iyi çizgi romanı oldu. Gayet komik akıcı ve normal bir çizgi romandan daha kalındı.
Ama bu kötü anlamda değil kendisi çok akıcı.



Burada size içindeki çizimleri gösterecektim fakat ne kadar çekersem çekeyim güzel çıkmadığı için en güzeli olan bu fotoğrafı atmak zorunda kaldım bu yüzden özür diliyorum.
Çizimleri gayet güzel fakat 2 tane Harley çizimine rahatsız olmadım değil.
Harley e özel yazılarımı siyah ve kırmızı yaptım bu arada. Geçekten komikti özellikle yazarlarımızla atıp tutma sahneleri var kahkaha atılıcak cinsten. Evet 2 tane yazarımız var bunlar evli bir çift.


Eğer DC okumak istıyorsanız harika bir başlangıç olabilir. Komik bir çizgi roman arayışındaysanız tam yerine geldiniz.
Umarım okursunuz gerçekten kapağını kapattıktan sonra sırıtmaktan duramadım. OKUMALISINIZ. Herkeze iyi günler ve iyi okumalar diliyorum.


Ve gölgelerin içindeki prenses zombie Luna (NAMI DİĞER GÖLGELERİN EFENDİSİ)siyah elbisesi , kahverengi uzun at kuyruğu saçı, yeşil delici gözleri ve kan kırmızısı kılıcıyla bu diyarlardan ayrılır.


KARGALAR MECLİSI -Kitap Yorumu-BROTHERHOOD OF BOOK-

KARGALAR MECLİSİ

SAYFA SAYISI:528
YAYINEVİ:Novella Dinamik
YAZAR:Leigh Bardugo
ORJİNAL AD:Six of Crows
TÜR:Fantastik
PUAN:5/5
100de100 spoilersız.

Herkese merhabalar! Grisha serisinin yazarı Bardugo 'dan serinin yan serisinin ilk kitabı Kargalar Meclisiyle karşınızdayım. Ben bilmeyenleriniz için müthiş bir Grisha serisi hayranıyım ve çok fazla seviyorum. Ayrıca bu kitabın çıkacağnı öğrendiğim an ağlamışlığım vardır. (Asıl Grisha serisinin yorumu için bloguma bakabilirsiniz
1.kitap:Gölge ve Kemik
2.kitap:Kuşatma Ve Fırtına
3.kitap:Çöküş ve Yükseliş)
Tabii ilk cümlemde açıklamaya çalıştım ama anlamdınız muhtemelen yazarın 3 kitaplık bir serisi var bu serideki dünyayla aynı dünyada fakat farklı bir konuyla ilgili yazılmış bir kitap bu. Yani asıl seriyi okumadıysanızda bunu okuyabilirsiniz. Tabii bazı göndermeler var onları görünce yüzünüz gülmüyor deģil.


Konusu şöyle 6 kişi var ana olayda. Bunlar bir görev üzerine bir araya geliyorlar ve yolculuklarına başlıyorlar. Dünyamızda birkaç Yüce Bilimler adı altında büyü çeşitleri var. Hemen açıklıyorum.
YÜCE BİLİMİN USTALARI:


CORPORALKİ
CANLILAR VE ÖLÜLER SINIFI

Cellatlar

Şifacılar


ETHEREALKİ

ELÇİLER SINIFI

Rüzgarın Hakimleri

Dalgaların Hakimleri

Ateşin Hakimleri


MATERİALKİ

FABRİKATÖRLER SINIFI

Durast

Alkemi

(RENKLERİ DE AYNEN BÖYLE)



Karlı sahnelerde bildiğiniz üşüdüm yazarın dili gerçekten gelişmiş ve tecrübelenmiş. Yukarıda da göreceğini üzere bu dünyamızın haritası.


Buysa görevimizin haritası. Karakterlerimiz gerçekten çok başarılıydı.


En sevdiğim karakter Kaz dı adamın sahneleri resmen bir zevkti. 

Onun dışında İnej çok cesur ve tatlı bir karakterdi.

Nina beni arada gıcık etti onun dışında alımlı birisiydi. 

Wylan sa çok tatlı şirin mi şirindi. Sonunda az da bulsam değişim yaşadı.

Jesper da kumarbaz bu kadar. Ha birde komikti.

Matheis ise yazı yazılcak kadar bile değerli deģil benim gözümde sinir oluyorum.


Kitap harikaydı asıl seri kadar. Bu kitapları okumalısınız. Zaten bu kitap ciltli ve yan sayfaları siyah ayracı için bile alınır. Konuyu fazla yazmadım öğrenmezseniz sizin için daha iyi olur. Kitabı hemen alın ve daha fazla yorum okumayın . Konusunu bilmeden okumak size sürpriz ve zevk olarak geri dönecektir. Yazar kitaplarını akıcı yazıyor. Bu kitapta akıcı. Asıl seriyide okumanız size büyük bir katkı olacaktır.


Ve gölgelerin içindeki prenses zombie Luna (NAMI DİĞER GÖLGELERİN EFENDİSİ)siyah elbisesi , kahverengi uzun at kuyruğu saçı, yeşil delici gözleri ve kan kırmızısı kılıcıyla bu diyarlardan ayrılır.



YAZ İÇİN DİZİ ÖNERİLERİ

ÖNERİLERİ

Hepinizin bildiği gibi yaz tatili çok hızlı ceryan etti göremedik. Bunun sonucu olarak da okul başlıyacak . Ve zamanımız çok kıymetli. Bende sizn için araştırdım ve kalan son tatil günleri için mükemmel diziler buldum. Bu dizilerin hepsi benim çok beğendiklerim arasında , mutlaka şu son günlerde izlemelisiniz.

(Önemli Not:Bu dizilerin hiç birini ilk dakikadan veya ilk bölümden bırakmayın bu nasıl dizi diye. İnanın hepsi birer şaheser.)

1-BİR VARMIŞ BİR YOKM(Once Upon A Time)


Kessinlikle harika bir dizi kendisi bu yazıdaki diğerleri gibi. Konusu masal kahramanları aslında. Kötü cadının oyunlarıyla bizim dünyamızda masal kahramanları hapis oluyor.


 

Tek bir kurtarıcı var sevgili Pamuk Prensesin kızı.


Ortam harika. Birtek cadının giysileri bana itici geldi. Dizide birçok masal karakterini görebilirsiniz. Pamuk prenses ve ailesi başrolde. Birde dizinin Wonderland li olanı var. Orada Alice Harikalar Diyarında hikayesi başrolde.

DİZİDEN SÖZLER:
"Her zaman iyiler kazanır."-Pamuk-



2-MERLİN(MERLİN)

Bu çok özel bir dizi. Eğer bu diziyi izlemezseniz .... neden izlemeyesiniz demi. 


Kral Arthuru hepimiz biliyoruz . Dizide Kral Arthur genç ve yakışıklı bir oğlan tabiiki onu öldürmek isteyenlerde var kral olacağı için. Arthur başa gelirse harika bir lider olacak. Bunu bilen düşmanlarda fırsatını kolluyor.


Camelotta büyü yasak büyücüler öldürülüyor. Baş karakterimiz bir büyücü , köyünden annesinden referansla Camelottaki dostlarına geliyorlar. Merlin normal bir büyücü değil çünkü kensisi hiç bir şey okumadan doğuştan bir şekilde büyü yapabiliyor. Çok önemli bir görevi olduğnu anlıyor sonradan. Kader Merlini , Camelota Arthuru ve aynı zamanda dünyayı kurtarması için gönderdi.


Dizi gerçekten harika büyüler, entrikalar, krallar falan derken Taht Oyunları sevenlerininde içinin yağını eritiyor. Atmosferi harika Taht Oyunlarından daha yumuşak atmosferi. Aynı zamanda oyuncuları harhulade seçmişler.

DİZİDEN SÖZLER:

Arthur:"Seni uyarıyorum.Doğduğumdan beri öldürmek için eğitildim."

Merlin:"Peki bir baş belası olmak için ne zamandır eğitiliyorsun?"

Arthur:"Sen benimle böyle konuşamazsın."

Merlin:"Özür dilerim.Ne zamandan beri baş belası olmak için eğitiliyorsunuz, lordum ? "


3-THE 100


Bu dizi aşktır. Dizi bir Bilim Kurgu ama yaz aylarında daha bir farklı tat bırakıyor sanki.



Dzininin konusu ise şöyle: Dünya kötü bit halde . Bu durumu gören insanlar uzaya çıkarak büyük gemileriyler uzatda yaşıyorlar. Aradan yüzyıllar geçiyor ve gemileri dayanamıyor. Bunlarda gemide eften püften şeyler için insanlara sürekli hapse atıyorlar yaşlarına bakmadan.


Karar veriyorlar 18 yaşından küçük suçlular dünyay indirilecek. Radyasyon temizse dünyaya herkez iniş yapıcak. Binevi bunları kobay olarak kullanıyorlar anlıyacağınız. Tabii bunların gemisi inerken sorun yaşıyor. Hikaye güzel işlenisi güzel kitabıyla çok uyuşmazlığığ var ama bu diziyi ayrı olarak izlemek lazım.


Zİ SÖZLERİ:
"Aşk zayıflıktı."-Clarke-

3-LOST
Ve tabi ki herkezin b8ldiği Lost 'u eklemezsem ayıp ederdim. Kendisi adada geçmesi ve sahil kenarında çekimlerinin olması sebebiyle birde atmosferiyle yaza çok uygun bir dizi.


Dizinin konusu ada yla ilgili. Bir grup insan uçaklarının düşmesi sebebiyle bir adada mahsur kalıyor. 


Durumları ordan oraya burdan buraya savrulluyor. Bu diziyi izlemezseniz ayıp edersiniz. Genel olarak gizem ve macera ön planda ayrıca şaşıracaksınız.


DİZİDEN ZLER:
"Birlikte yaşa ,yalnız öl."- Jack Shepard-


4-BU NASIL AİLE

Bu bir film aslında. Bunu tavsiye etmeden yazınızın geçip gitmesine izin veremezdim.


Kapaktanda anlaşılacağı üzere bu çok garip bir film. Kessinlikle çok komikti. Komiklik açısından başarılıydı.


Bu filmin yaza ve tatile çok uyduğnu düşündüğüm için bu günlerde izlemelisiniz.


Kendileri gayet garip bir aile.


Bir amaç için birleşiyorlar ve başlarına gelmeyen kalmıyor.



Umarım önerilerimi beğenirsiniz. Bunları bir bölümcükte olsa mutlaka izleyin. Sayılı günler için de olsa iyi tatiller.







30 Temmuz 2016 Cumartesi

CARRİE-GÖZ (Stephen King) -Kitap Yorumu-

                                     STEPHEN KİNG
     CARRİE:GÖZ
                                      Kitap Yorumu:


SAYFA SAYISI:239
ORJİNAL ADI:Carrie
YAZAR:Stephen King
YAYINEVİ:Altın Kitaplar
ÇEVIRMEN:Esat Ören
TÜR:Gizem/Gerilim
PUAN:5/5

(100 de 100 spoilersız)


   Herkeze Merhaba!Sonunda bir Stephen King kitabım oldu kessinlikle çok mutluyum.Ayrîca bu benim ilk King kitabım ve harikaydı hemen başlayalım yoruma. Kitap gerilim kitabıydı sonuna doğru özellikle gerçekten gerildim hele benim gibi gece evinizinden çıkıp havuzun kenarında evde etrafta kimse olmadanhavuzun ışıklarıyla okuyorsanîz yandınız.Ayrıca şunu da belirtmeliyim bu kitap yazarımızın ilk kitabı olma niteliği taşıyor.



 Birazcık konuya geçiş yapalım sonrada iyice dürteriz kitabı. Kitabın konusunu okumak istemeyenler diğer paragrafa geçebilirler:
  
   Carrie adında sürekli hor görülen ezilen ve paspaslanan bir kızımız var başrolde. Bu kızımız hem evinde sorunlar yaşıyor hem okulda. Kız evde tek annesiyle yaşıyor ama annesi o kadar din delisi bir kadınki Carrie yi doğururken günah olduğnu düşünüp onu öldürecekti. Veya bir kızın mayosuna baktığı için küçücük dolaba dua etmesi için öldüresiye kapatan bir kadın annesi. Bir gün gelip çatıyor sonra Carrie duşta patlama noktası geçiriyor.


  Konu genel anlamda gerçekten güzel ,annesi olaylara bir başka boyut kazandırıyor ve kitap genel anlamda telekinezi güçleriyle ilgili. (Telekinezi ne diyenlere telekinezi cisimleri zihin gücüyle haraket ettirmedir) Ki telekinezi benim çok sevdiğim bir konudur.


  Ben genel anlamda kitaba bayıldım Stephen 'ın o kadar güzel bir dili var ki herşeye kadir. (Sanırım bir hayran yükseliyor bu satırlardan) King kitabı okumaya bu kitaptan başlayabilirsiniz zaten kalında değil 200 sayfacık ama ben daha ön plana çıktığı kitaplarıböneririm benim gibi olmayan birisi ilk kitabından bunu okursa Kingden azıcık soğuyabilir ki bu dünyadaki en korkunç şeylerden biri olur.


  Ben çok sevdim sizde sevin eğer hala King okumamaışsanız bu arada o kadar fazla şey kaçırdınız ki aman Allahım.



Ve gölgelerin içindeki prenses zombie Luna (NAMI DİĞER GÖLGELERİN EFENDİSİ)siyah elbisesi , kahverengi uzun at kuyruğu saçı, yeşil delici gözleri ve kan kırmızısı kılıcıyla bu diyarlardan ayrılır.

3 Nisan 2016 Pazar

Mart Biraz Ondan Biraz Şundan-2-

Biraz ondan Biraz şundanın yeni bölümüne hoşgeldiniz. Bu ne biçim bir giriş oldu Louisa diyceksiniz dediniz sanırım evet bune talk show gibi girdim olaya neyse. Biraz ondan biraz şundanın birimci bölümünü okumayın kessinlikle tavsiye etmiyorum bu 2 . Sinde umarım daha güzel şeyler yazacağım.

1-)Haberler
Bilmeyenleriniz varsa eğer bu ay Batman vs. Superman çıktı ve ben ayın sonu oldu halaa gidemiyorum çıldırıcam fragmanı güzeldi onun dışına Uyumsuz serisinin son kitabı 2 part olcak biliyorsunuz onun ilk parti çıktı ve ben acıların çocuğunu oynuyorum resmen ve 5. Dalganın filmi çıktı sanırım hala vizyonda yani bu haftasonu ne yapayım diyorsanız sizi aksiyon dolu batman vs superman filmine gitmeyi tavsiye ediyorum aaman yok ben onu sevmem superkahramanlar felan derseniz sizi 5. Dalga filmine alabiliriz uzaylılarla ilgili olduğnu söyleyebilirim bilmeyenler için.

2-)Animeler
Bu ay çook boştu hiçbirşey yapamadım ama 1 tane kısa anime bitirdim. Adı da Corpse Party idi harika bir korku animesiydi zaten 4 bölüm mutlaka izlemelisiniz.

3-)Filimler
 Bu ayın başı gibi Wikileaks: Beşinci Kuvveti izledim Wikileaksin kurucsusu Julian Assange ı anlatıyordu ama sanırım onaylanmamış otobiyografiden yazılmış tam hakkında bir bilgim yok ama  filmin yorumları güzeldi bende kessinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum.

4-)Diziler
Mr. Robotu un ilk bölümünü izlemiş ve devam edememiştim 8. Bölüme kadar devam ettirdim izledim. Bölümler über düber aksiyonluydu ama sonra sıktığı için bıraktım ay sonuna kadar da başına oturmadım Mr. ROBOT u da tavsiye ederim hacker olan bir başkarakterimiz le alakalı bir dizi ilk sezonu çıktı 12 bölüm kadar .

5-)Kitaplar
Bu ay bunları okudum daha doğrusu okuyabildim:

Six of crows- Kargalar Meclisi:5/5 
Bu kitap harikaydı harikaydı. Harikaydı. Tam istediğim konuydu tam istediğim zaaman dilimi ve tam istediğim olaylardı. Resmen efsane olucak bir kitap ki yurt dışında bir efsane. Bu arada bu kitap yazarın 3 kitaplık serisi olan grisha serisinin yan serisnin ilk kitabı yani aynı dünyada geçiyor ama tamamilen farklı konular. Yazar bu kitapta kendini bayaa geliştirmiş karkterler olsun olay olaylar olsun. Asıl seriyi okumadıysanız da bu kitabı okuyabilirisiniz ayrıca detaylı yorumu da yarına.

Sen Olmadan Asla:3.5/5 
Bu kitabı 4 liraya almıştım 4 lira olmasına rağmen konusu ilgi çekici ve çok akıcıydı yalnız içerideki konunun arka kapakla alakası yok ve kapaklada alakası yok kapakta çoçekler böcekler var ama kitap draculalı cadılı . Gerçekten kitapın dünyası güzeldi. Birde fazlaca mantık hatası vardı mesela 1 örnek olarak kız okul üniformasının ayyakkabısını giyiyor o ayyakabısından önce ayağında conversleri vardı sonra okulda yürürken converslerim gıcırdıyordu diyor yavrum sen converse lerini hani çıkartmışın ha, ha .

Çöküş ve yükseliş:5/5
Gönlümün sultanı serinin gönlümün sultanı son kitabı. Efsane denilebilecek bir sonu vardı gerçekten sonunu çok beyendim ama ilk kez bir kitap bitti diye göz yaşı döktüm pardon bir seri bitti diye.




6-)Müzikler
Ben genelde türkçe şarkı dinleyemem çünkü genelde aşkla ilgili oluyorlar ve de sözlerin anlamsızlığı beni yiyip bitiriyor ingilizce şarkılardaysa bu yok her konu hakkında şarkı olduğnu düşünüyorum sözleri bazılarının anlamsız olsada öyle bir işleniyorki kulağıma batmıyor hatta anlamsız bile gelmiyor o an için. Bu yüzden size ingilizce şarkı önerebileceğim birtek.

İmagine Dragons -Radoactive Bu şarkı post - apocalyptik bir dünyayla alakalı yani kıyamet sonrası bir dünya heyecanlı güzel bir şarkı.

Lindsey Stirling-Radoactive Bu şarkının 2 söyleyeni var asıl şarkı Imagine Dragonun ama bu cover gerçekiğinden daha iyi.

Şimdi size vampir efsanelerini şarkılara dönüşüren bir grup önereceğim. Yalnız sizi uyarayım bu bir gotik rock grubu olduğu için bazılarınıza sert gelebilir.
Theatres des Vampires. Gurbun adı bu grubun Carmilla adlı şarkısını öneriyorum.

Ve gölgelerin içindeki prenses zombie Luna (NAMI DİĞER GÖLGELERİN EFENDİSİ)siyah elbisesi ,kahverengi uzun at kuyruğu saçı,yeşil delici gözleri ve kan kırmızısı kılıcıyla bu diyarlardan ayrılır.

1 Nisan 2016 Cuma

Grisha Serisi Yorumu


GRISHA SERISI
000 SPOİLER
Grisha serisi benim için ayrı bir yerde seri 3 kitaptan oluşuyor . İlk kitap Gölge Ve Kemiği okumaya bir türlü başlayamamıştım tamam bugün başlıyorum yaa bugün kesin başlarım derken kitabı elime aldım ilk 10 sayfasını okudum okudum sonra kitap beni dünyasına öğle bir çekti ki anlatamam.(bu arada ilk kitabın yorumunu blogumda bulabilirsiniz.)Kitap çok akıcıydı işim olmasa tek günde bitirirdim ama ders falan bayaa bir işim olduğu için yarına kalmıştı okumaya kıyamıyordum diğer kitaplarını almak için 4 gözle bekledim en sonunda diğer kitaplarıda aldım okudum tam burada kitap durgunlasıyor derken farklı bir aksiyon çıkıyordu . Son kitabı bitmesin diye işkence çekerek okudum. Yazar yer tasfirlerini özellikle ilk kitapta ki sarayı öyle bir anlattı ki resmen gözlerim kamaştı okurken. 
 Seri gerçekten harika bir seri. Karakterlerden söz edicek olursak ben karakterleri de çok sevdim Alina beni sinir etsede şu an onu bile özlüyorum. Bazıları karakterleri yazar yazarken sanki çok güzel olmak zorundaymış gibi tasvir ettiklerini söylüyor gerçeği söylüyorum benim gözüme bòyle birşey hiç batmadı hem de hiç. Kitaplar yurt dışında çok rağbet görmüş kitaplar her okurun kitaplığında bir grisha serisi görüyorsunuz bizim ülkemizde ise yine okuyucuların raflarında görüyorsunuz ama bir efsane serisi kadar değil veya bir uyumsuz. 


Ayrıca bahsetmeden geçemeyeceğim kitabın haritalı olması çok güzel birşey bu kitaptan sonra dünyadaki bütún haritalı kitapları okumak istedim.

Kitapların konusundan şöylece bir bahsedelim de unutmadan. Bizim ana karakterlerimiz Alina ve Malyen bunlar Ravka adlı bir ülkede yaşıyorlar. Yetimler bir yetimhanede büyümüşler . Şimdi bunların yaşadığı dünyada grisha adı verilen yüce bilimlerin ustaları var ve bunları tespit edip küçük saryda eğitim görmleri için küçük yaşda her sınıf adına bir grisha olmak üzere(ki 3 sınıf var) 3 grisha her çocuğu grisha olup olmadığı hakkında sınıyor. Grisha oldukları ortaya çıkarsa eğitiliyorlar ve zorunlu olarak 2. Orduya alınıyorlar. Malyen ve Alina büyüyüdüklerinde 1. Orduda iş başlıyorlar. Alina harita çizici Malyen ise bir asker. Bunlar The Unsea olarak adlandırılan bölümden geçmek için görevlendirilen gemide rol alıyorlar. The Unsea denizinden geçmek çok zor çünkü orada volcralar var . Ama batı ravkaya geçmek istiyorlar. Bunlar 1. Ordudaki diğer insanlar ve 2. Ordudaki yüce bilimlerin ustalarıyla bu denize açıkıyorlar volcralar saldırıyor ve bayaa kayıplar veriliyor Malyen de bu volcralarla savaşırken yaralanıyor Alina Malyenei bulup yarası görüyor elini uzattığında bir ışık parlıyor ve ardından Alina bayılıyor. Karanlıklar Efendisi olarak adlandırılan bu yüce bilimlerin ustalarının bulunduğu 2. Ordunun başı olan adam da bu gemide. Alinayı yaka paça bu Karanlılar Efendisinin yanına götürüyorlar ardından Alina birşey olduğnu öğreniyor daha fazlasını söylemeyeceğim.
Evet aslında bu ilk kitabın konusu ama herşey buarada başlıyor.
Yüce bilimlerin ustalarından da şöyle bir bahsedecek olursak :

Corporalki:(Canlılar sınıfı)
Şifacılar 
Cellatlar

Etherealki:(Elçiler sınıfı)
Rüzgarın Hakimleri
Ateşin Hakimleri
Dalgaların Hakimleri

Materealki: (Fabrikatörler Sınıfı)
Alkemi
Durast

  Kitaplar eski zamanlarda geçiyor telefonun olmadığı zamanlar kadar eski bir zamanda . Kitapların fiyatıda hiç pahalı değil internetten hepsini 33 liraya bulabilirsiniz yani tanesini 11 liraya ama okuokudan alırsanız ilk kitabı 7. 90 bulabilirsiniz. Eğer kitapçılardan alırsanız 19 liarya bulursunuz. Kitaplar hem ucuz hem harika dünyaları var hemde fantastikler almamak için hiçbir nedeniniz yok. 

Seri türü :Fantastik
Yazarı:Leigh Bardugo

Gölge ve Kemik:5/5
Küşatma ve Fırtına:5/5
Çöküş ve Yükeliş:5/5
Seri puanı:5/5

              OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞŞEKÜRLER.
            Kitap hakkındaki sorularınızı yoruma yazabilrsiniz. Lütfen yorum yazmayı unutmayın.


   

Ve gölgelerin içindeki prenses zombie Luna (NAMI DİĞER GÖLGELERİN EFENDİSİ)siyah elbisesi , kahverengi uzun at kuyruğu saçı, yeşil delici gözleri ve kan kırmızısı kılıcıyla bu diyarlardan ayrılır.

30 Ocak 2016 Cumartesi

GRİSHA SERİSİ 1 : GÖLGE VE KEMİK

             GRİSHA SERİSİ 1 : GÖLGE VE KEMİK



HERKESE MERHABA!!! Bu ay çok kötüyüdü  doğru düzgün hiçbir kitap okuyamadım.. Ama bu kitabı bu okuyamama durumuyla 1 günde bitirdim bitmemesi için resmen ağladım. Nedenini bilmiyorum ama bu kitap beni çok etkiledi. kurgusu zaten müthişti ve ayrıca yazarını rus olmsaı ve kitapta rus ögeler olması beni kalbimden vurdu .(bir rus hayranı). Kitaba geçelim .

YAZAR:Leigh Bardugo

SAYFA SAYISI:384

GERÇEK ADI:Shadow And Bone

TÜR:Fantastik/Epic Fantastik

YAYINEVİ:Martı Yayınları

ÇEVİRMEN:Ozan Aydın

Liste Fiyatı:20.00

000 SPOİLER

KONU:

Baş karakterimiz Alina Starkov. Ravka adlı bir yerde yaşıyorlar . Ravkadski savaşta anne babaları ölmüş çocuklarla dük'ün malikanesinde yaşıyor . Tabii kendi ailesini de oarada kaybetmiş küçük yaşlardan beri burada yaşıyorlar. En yakın arkadaşı Malyen 'le birlikte . Büyüdüklerinde artık dük malikanesinden orduya alınıyorlar . Alina ve Malyen'in çalıştığı ordu THE UNSEA olarak adlandırılan kara sisler ve volcralarla kaplı olan bu yerden gerçek deniz olan bölüme geçmek. Geçmekte o kadar zor bir iş ki bunlar gemiye biniyorlar o yerden geçerken volcralar bunlara izin vermiyor. Adamları ölüyor tam Malyen 'de ölcekkken Alina ve Malyen'in üzerinde bir ışık parlıyor. Alina bayılıyor uyandığında Karanlıklar Efendisi onu çağıyor ve olaylar böyle başlıyor.Tabii bu diyarda Grisha olarak adlandırılan büyü yapabilen insanlar var 3 gruplar Karanlıklar Efendisi ve sonradan görüceksiniz Alina bunların en farklları ve en güçlüleri .



                             

YORUM: 

Kitabı ben bayıldım gerçekten çok başarılıydı. Daha seride 2 kitap olmasına karşın içim kan ağladı . Bitmeden bu kitap biterse ne yapcam diye gerçekten gözlerim doldu. Kitabın sonu güzeldi . Kitabın beni şaşırtan olayları oldu özellikler sonlarına doğru. Malyeni sevdim ama Karanlıklar Efendisi bir ayrıydı.Hikayenin geçtiği yerler muhteşemdi zaten. Birde kefta denen olay var her Grisha bir kefta rengi giyiyor 3 renk var (Mor,Kırmızı,Koyu Mavi) bunlarda içinde renklere ayrılıyor o renklerde keftanın kenarlarına şekilli işleniyor. Keftalar grishaları koruyor kurşundan bıçaklanmadan falan fazlası değil.



                Alina karakteri hakkında bütün düşüncelerin nötr ne sevdim ne sevmedim.


Ama Karanlıklar Efendisine olan aşkımı saatlerce anlatabilirm . Özellikle benim gri göz takıntım var ben hikaye yazsam bütün karakterlerin gözü gri tonları oluyor. Ve siyah saçada bayıldığım için cuk oturdu herşey.


Sanırım Hikayeyi anlatacak en iyi görsel bu.

Ayrıca krallığa geldikleri kısımda yazar öyle bir anlatmış ki resmen gözlerim kamaştı okurken . Zaten altın kubbeleri görüyorsunuz resimde.

Ve hikaye haritalıydı..Her türlü haritalı kitabı alabilirm. Haritalı kitaplar gerçekten muhteşem oluyorlar.



GRİSHALAR'IN TÜRLERİ:


YÜCE BİLİMİN USTALARI:


CORPORALKİ
CANLILAR VE ÖLÜLER SINIFI

Cellatlar

Şifacılar


ETHEREALKİ

ELÇİLER SINIFI

Rüzgarın Hakimleri

Dalgaların Hakimleri

Ateşin Hakimleri


MATERİALKİ

FABRİKATÖRLER SINIFI

Durast

Alkemi

(RENKLERİ DE AYNEN BÖYLE)



Ben okumazsanız birşeyler kaybedeceğinizi düşünüyorum en azzından bir şans için çok değer bir kitap. Zaten internet sitelerinde kitap 13 lirayı açmıyor hatta 13 lirada olmuyor.

PUAN:5/5



 OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞŞEKÜRLER



Ve gölgelerin içindeki prenses zombie Luna (NAMI DİĞER GÖLGELERİN EFENDİSİ)siyah elbisesi , kahverengi uzun at kuyruğu saçı, yeşil delici gözleri ve kan kırmızısı kılıcıyla bu diyarlardan ayrılır.





29 Ocak 2016 Cuma

Yeni Yıl Enlerim !

Merhabalar!

Evet çok çooook uzun zamandır bu diyarlarda yoktum ama artık geri dönmem gerketiğni düşündüm ve buradayım . Malumunuz yeni yıl geldi çattı bende bloğumun 1. Yılını kutluycam tam yeni yıl günü açmadım ama bu zamanda bu blogun 1. Yaşınıda kutlamak istedim. Bu bir yıldada hiçbirşey yapmadım yahu doğru düzgün şu blog için. AMA ARTIK DURUM DEĞİŞTİ. Neyse efenim gelelim yeni yıl enlerime. Ayrıca şunu da belirtiyim beni instagramdan  golgelerin  efendisi diye veya VictoriasQueen olarak ulaşabilirsiniz. Bookstagramımı takip edebilirsiniz. 

Açlık Oyunları Serisi

Açlık Oyunları serisini ben asla hiçbirşeye değişmem. Belli etmem ama resmen bu seriye tapıyorum. Böyle güzel bir distopya olamaz. Distopyanın kraliçesidir kessinlikle. Her distopya kitabı istenmese de bu kitapla karşılaştırılır. Herkezin okuması gerek. Gerek okumaya yeni başlayanlar için, gerek okuduğu türden farklı bir kitap okumak istiyenler için,gerek te reading slump denen okuyamama durumundan çıkmak için bu seri harika harika harika. Okuyanlara da tekrardan okumasını söyleyebilirim.  5/5  Tür:Distopya/Ütopya.


Evernin Ötesi Serisi

Diğer bir favorimse bu seri . Bu seri kalbimde farklı bir yerde ben okumayı bu kitaplar saayesinde tekarardan sevdim. Kitaplar harkulade benim için ama tabii şimdi okusam kesin bir kusur bulurum. Okuyanlar güzel ama kusurlarıda yok diyor genelde. Bence hiçbir kusuru yok. Zaaten olsa da kusurları çok önemsizdir. Hatika kapakları var fakat sırt uyumları felaket kitapların sırtları hiç uyumlu değil. Bu kitapları ben şubatta okumuştum . O günden beri üstüne çıkabilen yok.   5/5  Bilim Kurgu/ Distopya



Bu Aralar Ne Okumalı? 

Bu aralar okumak için kış ayı dolayısıyla Böğürtlen Kışını uygun gördüm. Çok tatlı ve bu aylar için çok sıcak bir kitap. Kitap çok gizemli ve kesinlikle okunmalı. Zaten kolay okunan  puntoları büyük ve 350 sayfa bir kitap gerçekten kolay okunuyor. Şu kışta içinizi ısıtıcak ve mevsime çok uyumlu bir kitap.


Ve gölgelerin içindeki prenses Louisa Stark (NAMI DİĞER GÖLGELERİN EFENDİSİ)siyah elbisesi ,kahverengi uzun at kuyruğu saçı,yeşil delici gözleri ve kan kırmızısı kılıcıyla bu diyarlardan ayrılır.